Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Så olika skyddas riskgrupper

Dottern till ett äldre par hade åkt från Uppsala till Arboga för att köpa mat till sina  föräldrar. Ingen annan fanns att tillgå. Hon besökte samtidigt oss. Folkhälsomyndigheten hade sagt att de gamla ska hålla sig inne och nu var deras mat slut. Hur dom skulle få hem maten hade myndigheten glömt att berätta och kommunens ansvar i den frågan är såvitt bekant obefintligt.

Inköpsresan gick till ICA och där drog hon slutsatsen att två meters avstånd var hälften så långt i Västmanland som i Uppland och vid hopplocket efter kassan hade det krympt  till en handbredd.

Själv hade jag just varit på apoteket och där hade dom ordnat med tjusiga plexiglasskydd till kassorna, men distansen mellan kunderna ute i den tätbefolkade affärslokalen var då från armbågs lucka och uppåt. Apoteksvaror är riskgrupperna tvingade att skaffa, ibland med akutbehov och då ska tryggheten mot smitta vid deras inköp vara säkrad . En bekant på besök  hade  nyligen hämtat ut receptbelagd medicin i Örebro och berättade om en permanent lösning. Först fick man trycka på en knapp vid ingången. Straxt därefter öppnades en dörr av personalen och kunden fick framföra sitt ärende. Personalen stängde dörren för att straxt återkomma med allt receptförskrivet utan restnoteringar. Så länge köpet pågick vid dörren kom ingen annan fram. En sådan lösning för just riskgrupperna borde vara obligatorisk för alla apotek.

Hitflyttad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel