Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Så här har vi det i äldrevården i Arboga i dag

Jag vill bara berätta hur det är att arbeta som undersköterska i Arboga kommun just nu. Speciellt i de olika boendena.

Det som skulle bli så bra när Åspegeln öppnade men verkligheten ser helt annorlunda ut. Undersköterskor packar åt alla boendena på Strömsborg, Hällbacken och Trädgården. Hela hus töms på saker och gissa vem som får den äran att göra det? Jo det är undersköterskorna som gör det. Alla rum ska tömmas, taklampor och gardinstänger ska skruvas ned – samtidigt som vi ska sköta våra ordinarie jobb. Och allt ska utföras med munskydd och visir på, det fullkomligt rinner svett om en.   

Vi ska också försöka ta hand om oroliga anhörigas frågor som vi inte kan svara på för vi vet lika lite som de. Jo visst har de satt in lite vikarier till hjälp men när vikarierna inte kan varken prata eller förstå svenska så är de faktiskt inte till så mycket hjälp. Alla sakerna, till exempel matbord , stolar, soffor bokhyllor och blommor från både boende och Strömsborg, Hällbacken och Trädgården körs iväg. De tunga sakerna kom AME:s personal och tog hand om. Det var sagt att sakerna från de boende skulle vara uppställda och klara när brukarna kom till sitt nya boende men när personal från det boende man bott på kom med de gamla till sina nya lägenheter så stod allt i kartonger inte ens sängen var bäddad! De gamla och dementa blir lämnade i ett rum de aldrig varit i.

Det är ont om personal på Åspegeln, för många har redan sjukskrivit sig eller sagt upp sig så den nya boende får sitta i sitt rum tills det kommer någon och tar hand om dem. Inte ens tv har de för anhöriga måste köpa ett dekoderkort till den och det har de inte fått reda på så nu sitter de ensamma i sitt rum utan någon alls. Ja just ja så ska de sitta i karantän i fem dagar också.

Mycket annat som också är fel, til exempel att skåpet med medicinnycklar står helt öppet i flera månader för det är slut på batteriet! Chefer, samordnare och deras vänner från Rådhuset får vaccin före personalen. Och mycket mycket mer som är åt helvete rent ut sagt!

Hur tror politikerna att Arboga ska få Sveriges bästa demensvård när det är så här? Personal blir utbränd och mår jättedålig av att bli placerad på boenden de inte sökt till eller vill jobba på! Nej skärpning Arboga kommun, se till att personalen mår bra så mår de boende bra.

Sjukskriven undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel