Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Så arbetar vi för en god arbetsmiljö i Arboga

Svar med anledning av flera insändare som berör arbetsmiljöfrågor i Arboga kommun

I Arboga kommun är vi måna om att alla medarbetare ska trivas på jobbet. Arbogaborna är våra kunder och vi vill påverka människors liv, från barn till vuxna och äldre, på bästa sätt. En förutsättning för det är våra medarbetare, deras arbete är viktigt. Att ha en bra arbetsmiljö är något som vi arbetar med på olika sätt. Vi har till exempel ett värdegrundsarbete som bland annat syftar till att bidra till ett bra arbetsklimat.

Att vi som arbetsgivare följer de lagar och regler som gäller är en självklarhet. Vi kan inte kommentera enskilda ärenden, men alla medarbetare har givetvis rätt att vara hemma för vård av sjukt barn. När det gäller förstadagsintyg för sjukfrånvaro så har vi som arbetsgivare möjlighet att begära detta och det finns en tydlig rutin kring hur det hanteras.

I kommunens arbetsmiljöarbete kan medarbetare erbjudas olika insatser såsom stöd från företagshälsovård eller HR-enheten. Vilket stöd som är aktuellt sker alltid i samråd med chef, medarbetare och HR. Vidare anser vi att ledarskapet är viktigt och vi arbetar kontinuerligt med att ge bra förutsättningar för våra chefer att vara goda ledare. Kommunen har en ny chefs- och ledarskapsstrategi som syftar till att stärka ledarskapet än mer.

Det är viktigt för oss att medarbetare och medborgare bemöts med respekt och på lika villkor. Det här arbetet pågår bland annat genom kommunens likabehandlingsplan som syftar till att fortsätta stärka Arboga kommun som öppen och inkluderande för alla.

Vi uppmuntrar till dialog, medarbetare som har synpunkter på arbetsmiljön kan alltid vända sig till sin chef, förvaltningschef, HR-enheten eller skyddsombud.

Sofia Dahlerus, HR-chef, Arboga kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel