Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: (S) i Arboga är emot allt; vad vill ni egentligen?

Svar på Socialdemokraternas insändare i fredagens Arboga Tidning om förslag på ny skolorganisation i Arboga.

Under de senaste åren har Arbogas befolkning ökat. Vi har blivit fler äldre, fler barn & ungdomar.

Det ställer krav på oss att vi ska tillhandahålla fler ändamålsenliga förskolor, skolor, LSS boenden (särskilt stödboende för vuxna), och vård och omsorgsboenden.

Verkligheten har kommit ikapp oss. Vi sitter nu i en situation vi ärvt från er Socialdemokrater. Ni byggde inget nytt efter Ladubacksskolan 1982 och ni struntade i att underhålla våra verksamhetslokaler. Till slut kommer man till vägs ände där det inte går att lappa och laga längre.

Det bristande underhållet får nu det kommunala bostadsbolaget Kommunfastigheter arbeta hårt med att komma till rätta med. Hittills i år har bolaget renoverat och utfört underhåll för 36 miljoner kronor.

Vi är en bra bit på väg, men mycket kvarstår. Att leva på rost och röta som under Socialdemokraternas tid vid makten har visat sig vara en dålig och dyr affär för oss skattebetalare.

Glädjande är att nybyggnation av förskolan Skogsgläntan med plats för 175 barn, vård och omsorgsboende Åspegeln med plats för 80 boende samt LSS-boende vid Marknaden med 6 platser är i full gång.

Vi ser fram emot att snart få ta del av en ny skolorganisation. Skolan behöver nya, pedagogiska, lokaler så att våra elever och personal kan jobba effektivt, pedagogiskt och smart, samt få en bra arbetsmiljö. En hållbar skola för framtiden.

Alla partier i Arboga Kommun har ansvar för utvecklingen, att gnälla är inte rätt väg.

Det känns som ni Socialdemokrater är emot allt. Vad vill ni egentligen?

Jonna Lindman (M)

Anders Röhfors (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel