Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Reklamfilminspelning i Kolsva kunde ha kostat liv

Får kommunen stänga av allmän väg utan tillstånd?

Min fru genomgick en tandoperation den 24 juni, under kvällen förvärrades tillståndet med svår blödning i munnen. Hon lyckades få kontakt med en tandläkare som skrev ut blodstillande medicin. Vi bor på landet och måste passera Kolsva för att komma till kvällsöppet apotek i Köping som stänger kl 20.00.

Det visade sig att vägen genom Kolsva var avstängd för reklamfilmsinspelning med lång kö som följd, vilket orsakade att hon kom 1 minut för sent till apoteket.

Med blodet strömmande i munnen körde hon vidare till Västerås där apoteket höll öppet längre.

Denna onödiga väntan i Kolsva orsakade min hustru ett stort lidande, som Köpings kommun inte vill ta något som helst ansvar för.

Trafikverket har inte godkänt någon avstängning av väg 250 genom Kolsva.

Polisen kände heller inte till att vägen skulle vara avstängd utan hänvisade till Köpings kommun.

Vid kontakt med kommunalrådet i Köping så skickade hon vidare ärendet till näringslivsenheten.

Där är svaret: ”Vi har inte gjort något fel”. De vill inte uppge vem som gett tillstånd eller vem som är ansvarig i den här frågan. De säger att namn och telefonnummer till beställaren av reklamfilmen inte får lämnas ut.

Hur kan det komma sig att man kan stänga av väg 250 utan att ha hänvisning till alternativa vägar så det går att komma fram…

”Ibland är marginalerna små”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel