Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Raggarbilarna stör min nattsömn

Jag håller med insändaren som skrev om buslivet på Nettoparkeringen. Jag och min hustru bor inte så nära och är förskonade från det mesta oljudet därifrån. Vi har dessvärre omaket av den trafik som pågår från tidig kväll till tidig morgon med så kallade raggarbilar, eller vrak skulle jag kalla dem, på Torggatan. Ofta kör de fram till fyra, halv 5 på morgonen med sina bilar och har musik på en sådan volym att det borde höras i hela stan. Ska du upp och arbeta är det bäst att skaffa dubbla hörselkåpor och lägga dig riktigt tidigt på kvällen så att du får några timmars sömn innan det sätter igång.

Jag förstår inte att inte polisen har förstått att det här är ett problem för oss inne i stan. Även om vi bor i centrala delarna av stan så vill vi också kunna få en god natts sömn. Jag ringde till polisen en förmiddag, gav upp efter 45 minuter då jag fortfarande inte kommit fram. Det enda jag ville var att bli kopplad till den lokala polisen i Köping, men det gick inte alls.

Om jag inte minns alldeles fel så är Östra och Västra Långgatan avstängda för trafik mellan 21-04, kanske har jag fel. Kommer inte ihåg om begränsningen tillkom på den tiden trafiken fanns på alla gator i centrum och boende på de gatorna stördes av trafiken? Nu störs jag och mina grannar av oväsendet på Torggatan på nätterna och på morgonen, varför inte begränsa trafiken på Torggatan? Vad tänker Köpings kommun som trots allt är de som sitter med beslut av den här karaktären i sin hand?

J Håbe

Läs också: Raggareländet på Torggatan

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel