Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rädda Krillan!

 
Striden om bandyplanen på Krillan
Visa alla artiklar

Idrott, en folkfest som samlar alla stadens invånare i en gemenskap där man får uppleva glädje och sorg, framgångar och motgångar, och skratt och tårar. Denna fina del som vi tillsammans har skapat ska inte få tillräckligt med stöd för att bevaras.

Köping har inte varit en så privilegierad stad men det vi haft, har vi alltid försökt att ta vara på. Ska våra fint bevarade arenor nu avvecklas? Vad ska de ungdomar som under de senaste åren spenderat majoriteten av sin fritid på bandyplan nu ägna sig åt på sin lediga tid?

Köping har under de senaste åren haft en negativ utveckling av kriminalitet. Idrotten blir vårt nya medel för att motverka kriminalitet, droger, ohälsa och utanförskap. Vill vi fostra en hälsosam livsstil eller bidra till att våra samhällsmedborgare mår dåligt och behöver hjälp som finansieras av staten?

Via idrott så samlar vi alla för att skapa en bra gemenskap och trivas tillsammans. Oavsett om vi utövar bandy, tennis, basket eller fotboll så är vi alla ute efter en sak, att kunna känna glädje. Oavsett om det är glädjen av att du känner att du utvecklade det där skottet eller skrattade åt kompisens skämt. Idrott är en av de viktigaste sakerna vi har här i samhället. Och nu ska den försvinna. Våran anrika och fina bandyplan som vi under så många år kämpat för. Är detta slutet på en fin historia eller ska ni rätta till era misstag? Det är nu eller aldrig, Köpings kommun.

#räddakrillan 

Axel Almersson, 15årig bandyspelare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel