Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Procentare” tar över skolskjutsarna

Det skall bli nya entreprenörer från Västerås och Örebro som skall köra skolbarnen i KAK-området. Man kan fråga sig hur kan de få det att gå ihop, när man har framkörning på 4-5 mil?

De har samma fordonskostnader och skatter med mera som de lokala bussbolagen, eller räknar de att de som kör nu skall köra för dem med lägre priser, och att de skall procenta på dem dessutom. Det påminner om den verksamhet som försiggår på Malmskillnadsgatan i Stockholm där det förekommer procentare som tjänar pengar. Det här verkar lika, men här är det fullt legalt.

Nu har de som kört och utfört sitt arbete perfekt, få sluta, föräldrarna kunnat lämna sina barn vid bussen, känt chaufförerna och känt trygghet. Vad händer nu? Känner de nya förarna till trakten, och barnen?

De bussbolagen som kört i många år har att välja på att avveckla och sluta, eller betala procent till de nya och köra till underpriser, för att skjuta på konkursen framåt.

Orolig.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel