Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Pedagogisk måltid finns kvar – men med tydligare uppdrag

Svar på insändaren "Varför dra in pedagogiska måltider i Arboga?"

Tack för dina frågor och synpunkter.

Pedagogiska måltider finns kvar. Däremot har det beslutats om nya riktlinjer för hur de ska genomföras. Skillnaden mot tidigare är att den pedagogiska måltiden har ett tydligt uppdrag och att antalet anställda som äter pedagogisk frukost, lunch och mellanmål är styrt till antalet barn och elever. Det är rektor som bestämmer vilka anställda som ska äta pedagogiskt.

Denna förändring införs för att möta de ekonomiska utmaningar som kommunen står inför, samtidigt som vi ska fortsätta att erbjuda säker och kvalitativ mat till alla barn och elever. Även om vi har begränsade resurser så kommer vi som tidigare servera två alternativa rätter och en salladsbuffé i skolan. Även inom förskolan erbjuds varierade måltider. Valmöjligheterna i både skola och förskola möjliggör att alla medarbetare kan genomföra pedagogiska måltider.

Medarbetare som inte har pedagogisk måltid schemalagt får möjlighet att betala för måltiden. I sak innebär denna åtgärd att Arboga kommun i fortsättningen tillämpar samma regler som många andra kommuner redan tidigare genomfört.

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss.

Ulrika Hansson

skolchef, Arboga kommun

Marie-Louise Johansson

kostchef, Arboga kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel