Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Parkeringsmysterier i Arboga

På Arboga Kommun´s hem sida står att läsa: 

”I Arboga kommun är all parkering avgiftsfri. Kommunen förvaltar cirka 600 parkeringsplatser i centrum. Det finns ett varierat utbud av korttids- och långtidsparkeringar i anslutning till näringsverksamheterna i stadskärnan och Arboga station.” 

I tillägg finns även angivet, med karta, var de övriga P-platserna utöver fri parkering finns. 2-timmars parkering finns utmärkt med ett stort P, i övrigt finns inga anvisningar angående parkering. Vidare finns angivet var handikapparkeringar finns. Bussparkeringar och så vidare.

På Österled finns ett antal P-platser med restriktioner om 4 timmars parkering. Min fråga till ansvariga inom Arboga Kommunal Teknik AB är följande:

Varför finns inte angivet på Arboga kommuns hemsida angående dessa P-platser och 4-timmarsregel? Var finns beslut från Kommunstyrelsen som är offentliga, där man kan läsa om att dessa P-platser har en 4–timmarsregel ? Vem/vilka har satt upp dessa P-skyltar om 4-timmars parkering? Och varför?

Ett stort antal av oss som bor på sträckan Österled, där dessa 4-timmarsparkeringar finns, får med jämna mellanrum P-böter. Därför undrar vi varför.

På parkeringsplatsen utanför Vårdcentralen är parkering förbjudet under helger. Samt dagar/nätter efter klockan 18. Varför ? Finns ett behov av att parkeringen skall stå tom under denna tid? Varför?

Ett svar önskas från Arboga Kommunal Teknik AB, Stig Magnus Eriksson, vad som gäller, samt hur besluten tagits i Arboga kommunstyrelse, samt har hur detta beslut delgivits innevånarna i Arboga Kommun.

Raymond Hahne, Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel