Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: P7 styr folkomröstningens alternativ för sina avsikter

Varför måste en konsekvens bli dålig?

Jag lyssnade på debatten i fullmäktige i Arboga förra veckan. Jag blir så besviken på P7 som utformar svarsalternativen till folkomröstningen så att det passar deras avsikt att lägga ner Medåkers skola.

Anders Röfors (M) säger i talarstolen att alternativen är bra för det blir en konsekvens av att inte lägga ner Medåkers skola. Varför behöver det bli en dålig konsekvens att ha kvar skolan?

Varför kan man inte erbjuda flera barn i Arboga tätort att skolbuss finns ut till Medåker så att flera barn får en möjlighet att gå i en bra skola samt att man lättar på trycket på skolorna inne i tätorten. Medåkers skolas tredjeklassare har under åren 2015–2018 kommit på en tredje plats av kommunens sex skolor på de nationella proven.

Hans Ivarsson (C) säger att de får skit när de tar fram fakta. Vad för fakta? Var är underlagen?

När jag själv begärde ut kalkylen vad förvaltningen räknar med att spara fick jag TRE rader på ett excelblad. Det var lokal, kost och personal. Men P7 har tidigare sagt att ingen personal kommer att sägas upp. Tre rader men ingenting varifrån siffrorna kommer ifrån. Jag blir mörkrädd om ett sådant stort beslut som att lägga ner en skola grundar sig på tre rader på ett excelblad.

Medåkersbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel