Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: P7, sätt barnen först!

Vid ett flertal tillfällen så har jag här på insändarplats ställt frågor till företrädare för P7,  nu senast till Richard Fallqvist och Hans Ivarsson Bbl/AT den 2/3 -20. Tyvärr så verkar inte vanligt hyfs gälla för dessa företrädare för något svar har hittills inte erhållits,  men jag ger mig inte i så viktiga frågor för ett demokratiskt samhälle.

Här kommer frågor igen: Att lägga ner en av kommunens bästa skolor är det att se till helheten ?  Vilka garantier har ni för att det blir bättre?

Ni har i en insändare den 16/10 -19 sagt er utgå från barnens bästa, är det bäst för barnen att bli uppryckt från en trygg  hembygd och skickad in till stan med allt vad det innebär? Har ni nu ändrat er,  är inte byskolorna längre en förutsättning för bygdens utveckling?

Återigen Richard vilken forskning är det du hänvisar till som säger att stora skolor är bättre för barnen? Enligt Åsa Morberg, docent i didaktik verkar övriga världen gå åt ett annat håll. Till exempel Tyskland la ned väldigt mycket byskolor. Nu har man sett att byarna avfolkades och nästan dog.

Just nu är det en trend att man tar upp sina byskolor igen och att man försöker att befolka sin landsbygd. Och det går alldeles utmärkt, berättar Åsa Morberg.  Inte heller andra nordiska länder som Norge och Finland följer den svenska riktningen med nedläggningar av skolor i byar och bussande av elever till mer centralt belägna, större skolor. Även liknande trender kan man återfinna i USA.

Avslutningsvis så har jag tidigare frågat hur ni ställer er till folkinitiativet, om det blir majoritet för Medåkers skolas bevarande kommer ni att följa folkmajoritetens önskan då?

JK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel