Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: P7 kör över Arbogas ungdomar

Såg i Bbl/AT ungdomarnas besvikelse över hur P7 agerar. Anders Röhfors varför driver ni ett ungdomsfullmäktige när ni så demonstrativt med partipiska kör över våra ungdomar?

Bevisligen finns ju förslag som medger ett bevarade av coacherna samt en fortsatt drift av Medåkers skola. Hur förväntar ni er att dessa ungdomar ska lyssna på er när ni inte ens för en konstruktiv dialog med de som drabbas?

Ni kräver att ungdomarna ska vara skötsamma och ärliga men själva kör ni med väldigt skumma metoder. Ni säger att resultatet av coachernas arbete inte nått önskvärd nivå när ni inte ens har utvärderat deras arbete och än mindre pratat med ungdomsfullmäktige om saken.

Beslutsordningen på Medåkers skola visar ju också på hur ni låter piskan vina, när ni anar att det blir motstånd mot ert förslag ändras dagordningen så att skolan redan är nedlagd när ni ska besluta om ny skolorganisation. Med ett sånt förfarande i det politiska beslutsfattandet lär ni upp ungdomarna hur man beter sig när man vill runda den demokratiska beslutsprocessen.

Är det verkligen våra barns bästa ni har framför ögonen? På tal om pris så hänvisas hela tiden till att det ska sparas pengar men vad händer egentligen när ni har byggt klart? Ni berättar aldrig för oss innevånare om nivån på de driftskostnader som uppstår efter den nybyggnadshysteri som ni satt igång.

Avslutningsvis, Rickard Fallqvist vice ordförande i BUN, du verkar också ha behov av att skarva sanningen när argumenten tryter. Du var i P4 Västmanland och sa att ekonomin inte var välskött under föregående styre. Mig veterligt så var BUN:s ekonomi i balans när ni tog över. Eftersom att jag är 75 år gammal och har varit med och rätat upp ekonomin efter flera borgerliga regeringar så vill jag nog påstå att (S)-styren har betydligt mer välskött ekonomi än borgerliga.

Jan Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel