Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ovaccinerade i omsorgen måste prioriteras

Efter det här hemska coronaåret vill vi alla hoppas på bättre tider nu.

Vi får se när det blir aktuellt med en tredje dos, men vi får inte glömma att det finns brukare på olika boenden som inte ens fått sin första dos, självklart har de blivit erbjudna, men inom tex demensvården och på LSS-boenden är det inte alla brukare som förstått vidden av pandemin och vikten av vaccinering. Det kan också vara så enkelt att just vid det tillfället de erbjöds vaccinering hade en dålig dag, det går således inte att säga att de har tackat nej till vaccin. Många har inte förstått vad de tackat nej till eller vilka risker som finns för dom ifall de blir smittade.

Den här gruppen blir lätt bortglömd och att få dem vaccinerade borde vara prio ett, mig veterligen diskuteras det inte ens. Det innebär också en oro för oss som jobbar inom vården (och har ett samvete) i synnerhet nu när samhället börjar öppna upp, deltavarianten sprids, det finns ovaccinerad personal och inställningen till skyddsutrustning börjar bli mer slapp. Att få samtliga brukare vaccinerade borde prioriteras högre.

Det går inte att tvinga personal att vaccinera sig men arbetsgivare måste vara mer observanta och våga ta till en strängare ton mot slarv. Ökad smittspridning och personal som har för lätt att glömma munskydd och visir kan ge oss en vinter med sjukdom, otaliga smittspårningar och i värsta fall död. Låt oss hoppas att det inte blir så!

Undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel