Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Otrygg skola i Arboga i framtiden?

Vi står inför en förändring i vårt Arboga, det ska sparas pengar i BUN, barn- och utbildningsnämnden.

Det ska omorganiseras på skolnivå, centraliseras tror jag att det lutar åt vad jag förstått...

En förskoleklass till år 3 (eller år 6) skola. En mellanstadieskola. En högstadieskola.

Är ni medvetna om det, föräldrar till barn i skolan i Arboga? Tänk er scenariot med EN högstadieskola hos oss, vilket jag förstått kan innebära till exempel 8 parallellklasser i årskurs 7, 8 och 9.

Var har vi barnperspektivet här? Hur gör vi med barn som kanske blir utanför, mobbade? Ska de byta klass och träffa förövare på rasterna ändå? Var är konsekvens tänket för detta? Det är våra barn som får betala priset för vad som i slutändan känns som en mycket kortsiktig besparing för BUN.

Det finns flera olika förslag för hur en omorganisation ska se ut, alla förslag är negativa ur barnperspektivet. Det innebär större barnkullar, större klasser, fler elever på varje skola och att eventuellt bygga ut skolor för att få plats med fler elever! Låna pengar till nybyggnation och "släcka bränder"...?

Jag flyttade med min familj till Arboga från Örebro för att jag såg värdet i flera mindre skolor, en trygghet som Arboga erbjöd, som kändes fin och viktig för oss.

Värdet ligger i lugnare miljöer för barnen, mindre klasser och dessutom bra resultat på olika prov för att det ges en stimulerande miljö på den mindre skolan, där varje elev blir sedd, vilket idag känns skrattretande med tanke på vad som verkar vänta runt hörnet!

Hoppas verkligen att ni i BUN och olika instanser under detta beslut, tänker ett varv till och förstår att det är vår framtid, våra barn som ni spelar ett spel med.

BJ, Arboga

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel