Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Osakligt påhopp av (S) i Köping

Socialdemokraterna i Köping har i sin partitidning, som de delat ut till kommunens hushåll, gått till frontalangrepp mot KD, vår politik och vårt förslag till kommunbudget. 

Osakligheter och vantolkningar blandas hej vilt. Det verkar som att S utsett oss till kommunens främsta oppositionsparti. Tack för den utmaningen!

I artikeln anklagar Socialdemokraterna oss för att inte ha finansierat vår budget, när den i själva verket är fullfinansierad till sista kronan.

I riksdag och region och i stort sett i alla kommuner är det självklart att oppositionen lägger sin budget sedan majoriteten presenterat sin. Men så är det inte i Köping. Här mörkar den styrande majoriteten sin budget in i det sista och lägger den direkt på kommunstyrelsens bord samtidigt som oppositionen förväntas lägga sina motförslag. Detta är ett exempel på den tystnadskultur och brist på öppenhet som alltför ofta har präglat Köpings kommunledning.

Tilltron till kommunala monopol går hand i hand med oförmåga att förstå näringslivets villkor. Denna oförmåga har resulterat i att Köping befinner sig på plats 277 av 290 kommuner i den årliga undersökning som Svenskt Näringsliv utför där, företagsklimat och dess förutsättningar i landets kommuner värdera och rankas.

Allianspartierna i Köping (M, C, KD och L) gick alla till val på att införa lagen om valfrihet, LOV, inom den kommunala vård- och omsorgen. Att få välja välfärdstjänster är lika viktigt som att kunna välja bland olika tidningar och olika partier.

I den nya majoritetens plattform ingick chansen att etablera en friskola i Köping. Någon sådan har vi inte sett röken av. Självklart borde kommunledningen aktivt välkomna en friskola att etablera sig i Köping för att bredda utbudet av utbildning. 

Vi behöver höja ambitionen för att återfå ett tryggt och levande centrum med ett starkt utbud av livskraftiga affärer och annan service.  KD vill här bidra till att skapa ett tryggt centrum med samarbete mellan polis, kommun, företag, föreningar, föräldragrupper och fastighetsägare.

Köping behöver socialarbetare och fritidspersonal mer på fältet, patrullerande poliser, kommunala centrumvakter, kamerabevakning och gärna ett lokalt poliskontor i centrum.

Vissa affärslokaler kan ombildas till lägenheter, samtidigt som kommunen kan flytta in viktiga verksamheter som biblioteket till förslagsvis Ågången i två plan, som därmed blir en viktig kulturmötesplats i hjärtat av centrum. 

Vi tror på Köpings framtid. Köping kan bättre!

För Kristdemokraternas kommungrupp,

Anna-Carin Ragnarsson

Salah Rasho

Per Norin

Kenth Lucas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel