Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Om Vafabs godtyckliga avfallshöjning

Vafabs godtyckliga höjning och i princip förbud mot att villaägare ska få ha egen kompost är ju helt orimligt.

Dessutom ta betalt för att de tvingar av oss komposten med den svaga motiveringen att någon kan missköta sin kompost, vilket eventuellt skulle kunna vara farligt ur klimatsynpunkt.

Jag som ensamstående villaägare med stor trädgård där jag odlar mina grönsaker och använder komposten, som jag är mycket rädd om - ska alltså i framtiden köpa kompost, eftersom Vafab har bestämt att de vill ha min kompost till att producera biogas!

Alla som bor i lägenhet – och har lika mycket avfallsprodukter, som jag – behöver inte betala ett öre. Hur tänkte man här egentligen? Och hur kan kommunen gå med på detta?

Vafab har ingått ett avtal med kommunen att ta hand om våra sopor. Om de inte kan klara detta avtal utan att kräva villaägare på extra utgifter – ja, då har man väl helt enkelt räknat fel. Därmed har man i konkurrens med andra, som ville ta hand om våra sopor, helt enkelt lagt ett för lågt bud och på så sätt fått uppdraget. Det ska inte villaägarna behöva betala dyrt för.

Vi borde få betalt, om vi snällt lämnar ifrån oss kompost, inte tvingas betala. Alla dessa bruna plasttunnor som nu ska placeras ut, är väl en klimatfråga i sig? Och vem ska ta hand om våra stora (inköpta för ca 1 000 kr) kompostbehållare också i plast. Vilket enormt slöseri med resurser. Och förmynderi. Får man verkligen göra så här?

Ensamstående villaägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel