Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Om nedläggningen av Medåkers skola

Vi får nog börja tänka om när det gäller kvalitet och välfärd i Sverige efter den här pandemin. Vi kan inte centralisera allt och tänka på effektiviteten och framförallt budgeten, vi kommer som jag tror att få andra värderingar där trygghet och stabilitet har en central roll.  

Våra ungdomar måste få en stabil uppväxt där de känner trygghet från kommunen. Man kan inte jämföra att posten läggs ned med en skola som har fungerat mycket bra där eleverna trivs och med det presterar mycket bra resultat.  

Jag tror att kvalitet överväger det mesta. Jag har själv varit skolsköterska i Medåkers skola och för mig var det en upplevelse då mottagningen var slut och inga barn ville ha hjälp så det var bara att gå ut och sparka boll med eleverna. En underbar känsla.  

När det gäller lunchen så skulle jag rekommendera att anställa de som har blivit permitterade att hjälpa till att fixa lunch till eleverna. Många får i dag cirka 90 procent av lönen, varför kan inte de arbeta för pengarna som staten hjälper till med?

Kristina

Lunger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel