Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Oftast hinner vi i hemtjänsten inte in på toaletten”

Annons

Jag vill fortsätta diskussionen angående "Utbränd" i hemtjänsten. och svar till Köpings äldreomsorgschef Sassa Carlström.  

Jag håller med den person som skrivit insändaren till punkt och pricka. Oftast hinner vi inte in på toaletten eller fika utan går ut 7:40 och kommer tillbaka till kontoret klockan 11:15. Det är väldigt rörigt i planeringen, vi kan springa tre stycken i varje trapp, besöken ligger med två minuters mellanrum så det är svårt att hinna ta sej från punkt a till b – man blir jättestressad!

När vi jobbar kväll så går vi ut och jobbar och sedan är det fullt med jobb till vi slutar på kvällen. Inte många minuter mellan jobben, för då ska vi också hjälpa till i andra grupper fast det är mycket och göra där man är stationerad så får dom som är kvar springa benen av sej (det gäller hela dagarna).

Pensionärerna klagar på att det är många som springer hos dom och en del är inte glada åt det. Jag har uppmuntrat kunderna att ringa till våra chefer men de törs inte.  

Jag tror tyvärr inte våra politiker är medvetna vad som pågår i kommunens hemtjänst. Jag tror cheferna förskönar en del hos politikerna att det är bra i hemtjänsten men det är det inte. 

Det startades en omorganisation i kommunen förra året och efter det inom ett par månader så sa två av tre chefer upp sej i kommunens hemtjänst. Fortfarande efter ett år så står vi och stampar på samma ställe med samma diskussioner om hur omorganisationen ska se ut och vara utformad. Man skjuter hela tiden på startdatumet när omorganisationen ska börja. Fler och fler personer söker sej bort från hemtjänsten, de orkar inte längre. Antingen blir dom sjukskrivna eller så söker man sej vidare till andra jobb. Det är synd att inte cheferna kan se att vi jobbar med människor och inte robotar, att de bara ser ekonomi . Fick vi vara extra personal så skulle det inte slita så mycket på våra kroppar och även få en friskare personal. Vi skulle även få en effektivare planering, så ta bort huvudplanerarna och lägg det på grupperna igen även om det blev osämja!

Kollade på Kalla fakta i går och socialministern sa att varje kommun skulle se till hur hemtjänsten fungerade i respektive kommun .  Så politiker, kom ut till oss i hemtjänsten följ med oss en dag eller två så får ni se hur hemtjänsten fungerar i Köpings kommun!

Medarbetare i hemtjänsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel