Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ödmjukheten från Salomonsson lyser starkt med sin frånvaro

Sant i Kungsör men osant i Köping ?

Hårt arbete lönar sig kommenterar kommunalrådet Mikael Peterson (S) i Kungsör. Kungsör klättrar 106 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking av kommuner med bra företagsklimat.

- Otroligt glädjande, hårt arbete lönar sig. Vi har en gemensam strategi, det här är positivt för näringslivsklimatet. Vår Näringslivsenhet jobbar tillsammans med företagen för att bygga goda relationer och ha ett gott samarbetsklimat.

Kungsörs kommundirektör Claes-Urban Boström förklarar framgången med att man har en tydlig strategi.

Vi tog fram ett fempunktsprogram och vi hämtade inspiration från andra kommuner, säger Boström. Även Arboga klättrar i tabellen.

Allt enligt BBL/AT den 25 september.

Köping då ? Jo man störtdyker, är farligt nära botten med riksmått mätt. Plats 252 av Sveriges 290 kommuner.

Vad kan man då förvänta sig av Köping ?

I BBL/AT den 4/10 förklarar sig Elizabeth Salomonsson sig nöjd med läget. Den undersökning som hennes s-kollega i Kungsör gläder sig så mycket åt, den ger Salomonsson inte mycket för-

Rejält indignerad plockar hon fram egna siffror och påstår att undersökningen har en politisk agenda. Salomonsson misstänkliggör undersökningen för att Solna kommun toppar listan. Hänvisar till att det är en moderatstyrd kommun.

Så olika uppfattningar Ni har - (s) i Köping och Kungsör !

Salomonsson vill enligt samma artikel betona "hon om någon, alltid betonat näringslivets vikt".

Nej! Ödmjukheten från Salomonsson lyser starkt med sin frånvaro.

För övrigt undrar jag om det verkligen behövs en kommunchef i Köping. Här i kommunen finns det ju hela 4 (fyra) kommunalråd. Och

en kommunchef vars lön tangerar miljonstrecket - men där kommunalskatten betalas i en annan kommun. Om Västerås skulle ha en kommunalrådstäthet -beräknad på innevånarantal och skatteförmåga så skulle Västerås ha drygt 30 (!) kommunalråd. Om man jämför med Köping, alltså.

"Trött Köpingsbo"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel