Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nytt villaområde ger mer trafik hos oss

Östra Ladubacksgatan är en gammal gata, flera av fastigheterna är byggda på 30-40 talet. Den gatan har utsatts för hård trafik under många år, ägarna som bor i området har ringt och skrivit till Arboga Kommun ett flertal gånger under åren och önskat en ny infart till Vasagymnasiet. Svaret har blivit att det skall göras, men av olika anledningar har det aldrig blivit av, vi har aldrig fått gehör för detta.

Både tung trafik och personbilar har åkt på Östra Ladubacksgatan i alla år och det har ibland varit rena tävlingsbanan förbi våra hus mellan farthindren. Det betyder att fastigheterna tar skada av trafiken och det blir sättningar och sprickor i grunden med mera.

Men det har varit lugnt och skönt på sommarloven!

Åren har gått, och nu fick vi brev om att bostäder skall byggas på gärdet bredvid Vasagymnasiet och det blir säkert bara fint och trevligt, men problemet som vi boende har reagerat på är att genomfarten från det nya villaområdet skall gå via Östra Ladubacksgatan, vilket vi inte är glada åt. Det skall byggas ca 20 villor och då får man räkna med att oftast har varje familj två bilar i dag, då kan man räkna ut hur många bilar som skall passera varje dag, inte bara en gång, utan det är säkert aktiviteter för barnen som det skall åkas på och diverse olika ärenden och besökare till fastigheterna, det kommer således att bli mycket trafik igen på vår gamla gata, hela året, varje morgon och varje kväll samt kanske även nattetid. Vi tycker det kan vara nog med trafiken efter alla år som har gått. Och vi tänker även på den tunga trafiken med lastbilar och grävmaskiner som skall åka på gatan kanske i ett till två års tid tills villaområdet är färdigbyggt.

Vi har tänkt på andra alternativ i ärendet. Den nya vägen som skall göras till Vasagymnasiet om den förlängs till villaområdet är ju ett alternativ, det finns säkert flera alternativ som kommunen kan lägga fram. Vi är öppna för nya förslag av genomfarten.

Boende på Östra Ladubacksgatan i Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel