Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu kan Arboga kommun spara pengar

Arbogas P7 politiker och tjänstemän har vid ett flertal tillfällen påpekat att kommunen måste spara pengar – speciellt på skolverksamheten. Vi har sett tre förslag där Medåkers skola föreslås läggas ner i alla tre förslagen. Vidare finns förslag på nybyggnation av Gäddgårdsskolan och utbyggnad av skolor. Det blir en rockad och omflyttningar för eleverna. Var ligger den ekonomiska vinsten?

Vid Barn-och utbildningsnämndens (BUN) möte bröt man ut beslutet om nedläggning av Medåkers skola ur skolchefens förslag. Man skyndade på beslutet, så till den milda grad, att man kortade av beslutstiden med en månad enbart gällande Medåkers skola. Det känns som beslutet togs i panik.

Politiker och skolchef har mött mycket starkt motstånd från medåkers-föräldrarna, där föräldrarnas många faktaanalyser beträffande studiero och kunskaper, visar på raka motsatsen till det som skolchefen envist hävdat.

Föräldrarna, och förresten även övriga arbogabor gillade inte BUN-beslutet. Man fortsatte att kämpa för skolan på landsbygden. Det blev nya möten i Medåker och ett beslut togs att starta en folkomröstning. Under tiden hade det också kommit ut ett motförslag på skolorganisation från Socialdemokraterna – se Arboga tidning måndagen den 16 september samt andra sociala medier.

Socialdemokraternas förslag går ut på att man använder befintliga lokaler, t.ex. Medåkers skola och Tornet, i stället för att bygga nytt. Här kommer kärnan i hela resonemanget:

Arboga kommun kan spara bra med pengar :

►Om skolförvaltningen gör en ny utredning med beaktande av befintliga lokaler

►Om P7 släpper på prestigen och visar sig ha respekt och lyhördhet för oppositionens förslag

►Om P7 visar att man lyssnar på medborgarna

►Om P7 visar att man fattar beslut på seriösa grunder

►Om P7 tar ansvar för framtiden längre än för en valperiod

Gunilla Ahlén, f.d. rektor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel