Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ni har Arbogas framtid i era händer

Kära P7!

Ni har Arbogas framtid i era händer. En framtid som ska bidra till att människor i Arboga får den vård de behöver, att äldre behandlas med respekt och värdighet, en framtid med mindre kriminalitet och en framtid som ger alla barn och unga rätt till ett stabilt och tryggt liv.

Som det ser ut just nu pågår stora förändringar för vår kommun. Förändringarna handlar om besparingar inom alla områden som har med välfärden att göra.

Dessa besparingar kommer inte att bidra till ett starkare Arboga. Besparingarna som just nu görs kommer att leda till en större psykisk ohälsa bland både vuxna och barn, fler sjukskrivningar, färre personal inom skola och omsorg etc. Era besparingar har inneburit att människor inom skola och omsorg måste kämpa dubbelt så hårt för att det ens ska gå runt och då ska vi inte prata om den kvalité som erbjuds i vårt så kallade välfärdssamhälle. Att barn inte blir sedda, att människor inte får den vård de behöver och att människor hamnar i utanförskap är priset som vi kommer att få betala.

Jag arbetar som fritidspedagog och ser dagligen vad besparingarna får för resultat. Jag ser kollegor som går in i väggen, jag ser kollegor som känner sig otillräckliga, jag ser barn som inte blir sedda, jag ser föräldrar som är förtvivlade och som ifrågasätter skolan och jag ser barn som inte får rätt till det stöd som de behöver för att kunna klara en framtid.

Jag känner mig förtvivlad, ledsen och frustrerad över det som pågår. Utan en skola som ser till att trygga barns och ungas framtid har vi inget välfärdssamhälle och därmed ingen framtid.

Orolig & trött fritidspedagog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel