Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nej du chefen - vi mår inte bra

Annons

Svar på Sofia Dahlerus insändare.

Du säger att ni arbetar för att personalen ska må bra och trivas på arbetet, hur gör ni det exakt? Genom att låta cheferna styra och ställa med järnhand, bryta mot tystnadsplikten, neka till allt de säger, hitta på lögner och få flera av sina medarbetare att gå gråtande från APT. Det är ingen som ringer och frågar hur man mår när man är sjukskriven fast de enligt lag ska göra det, och framför allt vet de inte ens varför man är sjukskriven för det är det ingen som bryr sig om.

Du säger också att ni jobbar efter en värdegrund som ska bidra till ett bra arbetsklimat, hur ska ni kunna få till ett bra arbetsklimat när inte ens personalen får prata med varandra i korridorerna, inte på rapporttiden, man får inte ens skratta och prata i omklädningsrummen utan att chefen rycker upp dörren och undrar varför man är kvar på arbetet när man slutat, ingen personalvård, ingen julfest, ingenting ordas för personalen. Man nekar personal att vara sjukskrivna, en av cheferna sa till någon att nu tar du en alvedon och går till jobbet! Är det det du kallar goda ledare och chefer?

Om du tror att ni har så bra chefer så varför har det kommit så många insändare i tidningen då? Tror du att de som skriver in sitter och hittar på och ljuger? Du säger också att ni har en dialog med medarbetarna, men varför vet vi medarbetare inte om det då? Det är ingen som frågar oss om någonting utan allt blir bestämt över huvudena på oss. Som någon skrev tidigare så blir man inkallade på möten, man får inte veta i förväg vad det handlar om utan där och då får man veta att man blir förflyttad. Vilken bra dialog man fört då! Och är någon modig att ifrågasätta så får man till svar att det är redan bestämt och det är cheferna som bestämmer.

Personalen mår INTE bra på Strömsborg och det är fritt fram att göra en undersökning, skicka ned någon som intervjuar personalen så får du höra sanningen! Eller är du rädd att sanningen ska komma fram då?

Nu är det upp till allmänheten att tro på oss som faktiskt jobbar där, eller någon som troligtvis aldrig satt sin fot på Strömsborg.

En som jobbar och kämpar på under dessa förhållanden

Svar direkt: Tack för dina synpunkter, vi välkomnar dialog. Under hösten och fram tills nu har ett projekt som kallas ”Projekt delaktighet och inflytande” genomförts inom vård och omsorg på socialförvaltningen Syftet med projektet var att undersöka arbetsmiljön inom verksamheterna med fokus på inflytande och delaktighet, samt att säkerställa brukarens rättssäkerhet och kvalitet. I projektet har ett stort antal anställda intervjuats. Rapporten kommer inom kort att behandlas i socialnämnden.

När det gäller dina övriga synpunkter hänvisar jag till att du tar en direktkontakt med mig så att vi kan föra dialogen vidare. Att följa de lagar och regler som gäller är givetvis en självklarhet liksom att arbeta för en god arbetsmiljö.

Sofia Dahlerus, HR-chef, Arboga kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel