Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När kommunfullmäktige blir en parodi

Arbogas kommunfullmäktige ska vara en plats där åsikter framförs, synpunkter diskuteras och lösningar arbetas fram. I alla fall i praktiken, för Arbogas senaste kommunfullmäktige var långt därifrån.

På dagordningen fanns bland annat den mycket viktiga frågan om folkomröstning för bevarande eller nedläggning av den kommunala skolan i Medåker.

För att sätta detta i kontext så har vi inte haft ett folkinitiativ till folkomröstning i Arboga i mannaminne, om ens någonsin.

Jag gick upp i talarstolen och ställde en direkt fråga till P7s 21 ledamöter:

Kommer ni respektera utfallet av denna omröstning? Om Arbogas medborgare vill behålla en kommunal skola i Medåker, kommer ni då åter igen att ändra åsikt i frågan och följa det som medborgarna vill, eller lägger vi ner 485 000 kr på något som ni vet redan nu inte spelar någon roll?

Innan jag var tillbaka på min plats så hade ordförande konstaterat att det inte fanns någon mer som ville säga något och strax därpå föll klubban i bordet.

21 st ledamöter från 7 olika partier och INGEN sa ett ljud som svar på frågan.

Såhär ska det inte gå till. Arbogas medborgare har rätt att få svar på dessa frågor och att ignorera frågan är inte bara oförskämt mot alla de eldsjälar som drivit frågan om folkomröstning, det är hånfullt mot alla som jobbar för Medåkers utveckling.

Jag föreslår att alla ni som röstat på dessa personer (ledamöter från Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, och Omsorgspartiet) ringer till era företrädare och ställer frågan direkt.

Uppenbarligen vill de inte svara när frågan ställs i fullmäktige, men vi Arbogabor har rätt att få svar.

Kommer den styrande majoriteten lyssna på folket, eller är detta bara ett spel för gallerierna?

Andreas Silversten (S) Oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel