Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Missriktad spariver i Arboga

Innan valet uttalade sig i princip samtliga partier om vikten av att minska kostnaden för politiken eftersom det har ställts sparkrav på verksamheterna.

Efter valet var dock allt sådant glömt och P7 tillsammans med SD valde istället att tillsätta fler arvoderade politiker. Kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) utökades med 2 personer. Totalkostnad för Arbogaborna: strax över 300 000 kr i ökade arvoderingar per år.

Vänder man blicken mot skolan så finns i personalstaten budget för 5,4 rektorer men har i verkligheten utökats till 7 rektorstjänster. Vem har beslutat om den utökningen? Det går bra att spara på våra ungdomar men administrationen i form av chefer den utökas hela tiden. Är det att satsa på ungdomarnas framtid?

Nu försöker man också att dra in på de pedagogiska luncherna, frågan är hur mycket sparar man och hur påverkar det utbildningen? Personalen får andra arbetstider och det påverkar antalet personer som finns hos barnen under lunchrasterna.

En rast är nämligen egen tid när jag kan välja att lämna arbetsplatsen om jag vill, och jag ser ingen större besparing. De pengar som finns inom dessa områden räcker både till ungdomarna och till att undanröja ett sparförslag på 200 000 kronor på Arboga museum som kan leda till att de går i konkurs.

Var snäll och gör om och gör det bästa för verksamheten.

Jan Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel