Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Minderårigas nattvanor upprör

I Bbl/AT den 22/7-20 kunde vi läsa om en affärsidkare i centrala Köping som fått butiksfönstren krossade flera gångar och därför satte han sig i affären en natt för att vänta ut brottslingarna. 

Klockan 03.17 hände det igen att glasrutorna krossades. Affärsinnehavaren  tog fast en tjej och en kille i nedre tonåren och gick med dem mot något mål då de stötte på en parkerad polisbil med två poliser. Men ingen av dessa poliser klev ur bilen för att ta reda på vad affärsinnehavaren hade att berätta. De var upptagna av ett annat ärende.

Otroligt att läsa om detta. Otroligt också att läsa om att affärsidkaren senare på natten då han vandrade i centrum upptäckte 24 minderåriga som drev omkring. Självklart blev han upprörd över vad han såg och ställer sig liksom jag som läste artikeln frågan hur det är möjligt att dessa unga får vara ute hela nätterna.

Varför tillåter ungdomarnas föräldrar det och varför tar inte ”socialen” tag i det? Varför  kan inte poliserna som förmodligen ser detta varje natt ta namnen  på ungdomarna och rapportera till ”socialen”?

Det behövs krafttag nu! I KAK och hela Sverige. Politikerna i kommunerna måste engagera sig mer i fall som detta. Polisen får inte avskriva ärendena så lätt. Vare sig det gäller anlagda bränder, inbrott i bostäder eller misshandel med mera.

LH, KAK-bo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel