Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Miljöfara – vad gör kommunen?

Idag 2021-03-21 såg jag bredvid vårt skjul för sopor att soporna kastas direkt på gräsmattan. Det var bland annat många kasserade lysrör, vilket är mycket giftigt avfall och kan skapa livshotande miljöföroreningar (https://www.sopor.nu/fakta-om-sopor/vad-haender-med-din-sopa/elavfall). Dessa strider tydligt mot skyldigheterna för Sveriges kommuner (https://skr.se/tjanster/kommunerochregioner/faktakommunerochregioner/kommunernasataganden.3683.html): * Miljö- och hälsoskydd. * Renhållning och  avfallshantering.

Jag har hört att det finns en kommun i Köping, men jag ser inga tecken på att denna kommun fungerar. Kanske luras vi helt enkelt och det finns ingen kommun i Köping. Om det finns en kommun i vår stad, skulle det vara rättvist att informera alla invånare i staden att Mariebergsgatan-området har förklarats som en soptipp eller getto.

För att bo i en soptipp eller i en getto är priset för hyrda lägenheter förresten ganska högt. Hur kan vi skaffa en fungerande kommun?

Nikolaj Antonov

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel