Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Medåkersbeslutet påverkar alla skolor

Skolans utredning av den framtida organisationen är gjord på grund av nya krav från skolverket och att kostnadsläget för skolan är högt i Arboga. Vi måste se vilka vägar vi har framåt för att skapa en bra skola för alla barn inom våra ekonomiska ramar.

Vi behöver se över hur vi kan säkerställa att vi har resurser för en likvärdig skola, god elevhälsa och bra arbetsmiljö för våra elever och pedagoger. Det stämmer att i det inriktningsbeslut som nu är aktuellt föreslås nuvarande Nybyholmsskolan på sikt att sammanslås med annan skola. De närmaste åren kommer skolan att vara kvar i nuvarande form.

Inriktningsbeslutet kan komma att ändras, det är många faktorer som påverkar vår skolorganisation. Det folkinitiativ som har lett till en folkomröstning har fokus på Medåkers skola. Hur det blir med Medåkers skola kommer att påverka hela skolorganisationen, därför är alternativen på valsedeln formulerade utifrån det. 

Vänliga hälsningar

Hans Ivarsson

Ordförande Barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel