Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Med kaffet i halsen!

Ja, nog satte jag kaffet i vrångstrupen efter att ha läst chefredaktörens krönika i fredagens Arboga Tidning. Den handlar om Dagboken och VÅRA läsare under 45 år och NI pensionärer.

Dagboken läggs ner eftersom det nästan bara är NI pensionärer som skickar in och är hängivna Dagboken. Räknar jag fredagens inlägg är det fyra av 18 aktiviteter som har pensionärsorganisation som avsändare!

Det är inte Dagbokens nedläggning som upprör mig i första hand, det är synen på tidningens olika målgrupper där pensionärers intressen inte behöver bevakas och bejakas. Att tidningsläsare under 45 år inte använder Dagboken är inte särskilt anmärkningsvärt - de läser oftast inte papperstidningen alls utan använder digitala utgåvor.

Utrymmet ska användas för material som ”...berör, upprör och engagerar. Som berättar om människor som bor här. Om deras vardag, liv, livsöden,oro, drömmar och funderingar.” Veckotidningar har vi väl tillräckligt av?

Men nyheter och information om vad som händer i närområdet är det jag förväntar mig av en lokal nyhetstidning. Vi funderar allvarligt att säga upp prenumerationen på Arboga Tidning i vårt hushåll.

En vanligtvis glad pensionär

Svar till "En vanligtvis glad pensionär":

Jag vill börja med att säga att du kommer att få mer nyheter och information om vad som händer i närområdet. Det är för mig material som berör, upprör och engagerar. Jag tänker inte göra Bärgslagsbladet/Arboga Tidning till en veckotidning.

Jag rangordnar inte tidningens målgrupper på något sätt, jag vill göra en tidning som så många som möjligt uppskattar.

Som jag skrev i min krönika så är ett tungt vägande skäl till att jag lägger ner dagboken det minskade inflödet på aktiviteter. Dagboken är långt ifrån heltäckande, en stor mängd föreningar använder inte längre dagboken som kanal för att nå sina läsare.

Jag hoppas att ni stannar kvar som läsare. Bbl/AT är så mycket mer än dagboken.

Helena Tell, chefredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel