Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Matilda Molander har fel om information till politiker

Med anledning av ledaren i Bbl/AT om informationen till Arbogas oppositionspolitiker:

Nej Matilda Molander, JO skulle inte granskat det här fallet. Varken skolchef eller rektor har heller gjort fel. Den information som efterfrågats kan jag som vanlig medborgare hitta på mindre än 10 minuter. Lokalkarta över skolans lokaler finns att tillgå på Vasagymnasiet hemsida. Gällande statistik för antal elever och lärare samt hur många behöriga lärare som finns går att hitta på Skolverkets hemsida, dessutom hur många som examinerats, storlek på program osv. De kan till och med få namn på alla anställda lärare om de vill veta det också. All den information som efterfrågats finns redan offentligt.

En opposition samt styrande församlingen kan inte förvänta sig att dagsfärsk information serverat på ett silverfat. Dessutom borde Ingrid Noord Silversten se sig själv i backspegeln innan hon uttalar sig. Måste också gratulera dig Matilda till fantastiskt journalistiskt arbete där enbart en part har hörts.

Irriterad medborgare

Svar direkt:

Tack så mycket för att du har tagit dig tid att skriva ett svar på min ledare. Tyvärr måste jag konstatera att du har fel. Både opposition och styre har rätt att få dagsfärsk information serverad på ett silverfat, detsamma gäller vanliga medborgare. Det är en del av offentlighetsprincipen.

Matilda Molander

Politisk redaktör, Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel