Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Måste vi verkligen rösta?

Utbildningsnämndens ordförande har ställt in nämndmöten och istället beslutat själv. Överklaganden av beslut skickas inte vidare till Förvaltningsrätten fast de inkommit i tid. Att ett stort antal elever stängts av felaktigt kallas för brister i rutinerna. De placeringar som gjorts på Ågärdsskolan utan lärare och politiskt ansvar har inte varit tillfälliga. Är Roger Eklund (S) med i den grupp som har tillsatts för att utreda avstängningarna? Utreds han själv? Hur många fel tillåts en politiker göra?

Besluten han har tagit strider mot det uppdrag han valts att utföra. Det kostar onödiga skattepengar när elever misslyckas i grundskolan och inte tillåts gå gymnasiet. Roger säger att det är grundlagen det är fel på. Vårat barns skolgång lät Roger halvera, fast barnet hade alla betyg. Roger Eklund ansvarar även för Vård- och omsorgsnämnden. Samma röra där. Beslut tas på utskottsmöten som saknar delegation. Dessa protokoll läggs inte ut på hemsidan. Möten ställs in trots pågående pandemi och Roger beslutar själv.

Tio delegationsbeslut har återanmälts bara 2020. Med kallelsen till Vård- och omsorgsnämndens möten följer ett färdigskrivet protokoll för kommande möte. Protokollet anger vad nämnden föreslås besluta i varje ärende. Handläggare skickar förhandsbesked till berörda om detta. Vänta nu, vem är det som bestämmer?

Roger Eklunds delegationsbeslut är svåra att få ut. Trots flera påstötningar, påminnelser om serviceskyldigheten och besök i Förvaltningshuset har de inte gått att få fem på två veckor. Att delegationsbeslut tas i enskilda ärenden strider mot kommunallagen. Att en ensam politiker tillåts ta så många beslut helt själv för två nämnder borde inte vara möjligt. Det är varken demokratisk eller rättssäkert. 2022 är det kommunalval igen. Måste vi verkligen rösta?

Är det inte smidigare att låta Roger ta alla beslut själv?

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel