Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Måste finnas annat område inom Arboga kommun att spara pengar på än ungdomarna

Svar till Bo Molander (S)

Jag pratande med en polis för cirka 4 år sen och han sa: polisens arbete mot drogerna fungerade förut, vi kunde vara där och störa unga narkomanerna, inte låta dem vara i fred utan bara "jävlas" med dem. Många av dessa narkomaner har kommit fram till mig och tackat med orden: Det är tack vare er jag är drogfri nu, vi tyckte ni var jävligt irriterade när ni inte lät oss vara i fred men utan det så hade jag nog inte levt idag. Hade en ungdomscoach fått den effekten på en ung narkoman?

När det gäller unga och föreningslivet så tror jag att felet är att det är så få som vill ställa upp att hjälpa till som ledare, det behövs både manliga och kvinnliga ledare för att ha ordning och reda på ungdomarna, ha regler inom laget och samarbete med skolan. Skolan måste även dem bli hårdare med regler, lärare måste få tillbaka sitt bestämmande i klassrummet.

Jag anser inte att man ska dra ner på bidrag till föreningar med mera, där ungdomar ska vara.

Eftersom underhållet varit i princip obefintlig på mycket av kommunens ansvar kring vatten & avlopp, fastigheter med mera, så kommer allt på ett bräde och behovet av att bygga nytt dagis och äldreboende, där är S skyldiga.

Den största posten i Arboga är säkerligen socialbidragen, precis som det är i de flesta av alla kommuner i Sverige.

Mycket beror på att staten inte ger mer stöd för mottagandet av nyanlända och att det finns dem som inte har något arbete. Sen har vi de personer som är sjuka men blir utförsäkrade på grund av S-regeringens hårda regler kring sjukförsäkringen som blir tvungna att gå på socialbidrag.

Hur är det i Arboga, hur många får socialbidrag? Kan man minska något på det området?

Måste finnas även andra områden att spara på än ungdomar?

Arboga Kommun betalar ut partistöd till alla partier, där kan man säkert spara in 15-20%/parti utan att det märks alltför mycket för partierna?

Kommunerna har ingen skyldighet att betala ut partistöd, men alla kommuner i Sverige gör det ändå.

Ska man bygga nytt så är det när räntan är så låg som den är i dag.

Bara gå tillbaka några år när räntan låg på 5-7% så anser att P7 gör helt rätt som bygger nu.

Seppo Wickman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel