Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Måste byta kommun för att få jobb i vården

Under månaderna maj-juli 2012 jobbade jag som undersköterska på ett av våra boenden i vården i Arboga Kommun. Vi hade en stressad arbetssituation på min dåvarande arbetsplats inför semesterperioden med vikarier som skulle introduceras. Fick ta ansvar just då för en kollega som hade blivit av med sin medicindelegering och det blev mycket för mig också då. Stress och tunga lyft i en redan ansträngd arbetssituation var det.

Vid utdelning av dagens lunch till de boende gjorde jag en vridning av ryggen och fick en fruktansvärd smärta i ryggslutet (hade svårt att röra mig); senare konstaterades det att det var ett diskbråck.

Efter denna händelse har det varit många sjukskrivningar mm med även oro och panikångest. I augusti samma år gick jag in i ”väggen” och det slutade med utmattningssyndrom.

Jag arbetstränade på olika arbetsplatser som jag själv önskade, i grundskolan, särskolan med lite senare upptrappning av arbetstiden. Efter en tid skulle jag tillbaka till min gamla arbetsplats på 75% den 20 maj -2013 och skulle vara helt arbetsför från och med 17 juni 2013 enligt arbetsgivare, försäkringskassan och min dåvarande chef. Kände oron börja krypa på mig. Hann bara jobba ca en vecka sen var det dags igen, klarade inte av jobbet.

Den 11 december 2013 blev jag uppsagd av Arboga Kommun ”av personliga skäl (sjukdom)” stod det på överenskommelsen som jag skrev på då. Vad hade hänt om jag inte hade skrivit på? (Vid det tillfället var jag i så dåligt skick!).

I dag 7 år senare känner jag att jag vill prova att komma tillbaka till vården eftersom jag alltid tyckt om att jobba med de gamla. Känns som att jag är ”på banan igen” efter alla dessa år som gått.

Har nyligen kontaktat chefen för Vård-och Omsorg i Arboga Kommun och pratat om att få börja jobba som timvikarie. Men får ”nobben”: de anställer mig ej mer i vården i Arboga Kommun de har det som policy. Det känns som ett hån när man jobbat i kommunen i 22 år.

Om jag i dag vill fortsätta jobba i vården måste jag byta kommun!

Ann-Christin Keitel, Uska/skötare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel