Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: M skaffar eget i Kolsva – i Arboga

Man får gratulera moderaterna till bedriften att ha skapat ett eget ”Kolsva” i Arboga.

Att i valrörelsen lova skolors bevarande och så fort makten erhållits så bryter man löftet kan inte bli nåt annat än en oroshärd, en böld i verksamheten som har svårt att läka ut. Det verkar slående likt Köpings agerande där skolan i Kolsva var bättre än Köpings skolor och då lägger man ner kommundelsnämnden i Kolsva och vips så finns möjligheten att skolorna blir likvärdiga.

Samma fenomen verkar finnas i Medåker för där är också skolan bättre resultatmässigt än i Arboga och nu föreslås nedläggning av besynnerliga skäl.

Frågan är om inte Anders Röhfors biter sig själv i foten den här gången. Med en så instabil majoritet som här föreligger är det lätt hänt att den inte finns vid nästa val. Därutöver så finns ganska mycket erfarenhet som visar att större skolenheter inte är ett plus för barnen även om skolförvaltningen hävdar att det är bra för lärarna vid till exempel sjukdom.

Frågan är ju vad som bör utgöra riktmärke i skolorna, är det administrationens förenklade verksamhet i lärarsammanhang eller är det barnens bästa i utbildningssammanhang. Och skulle det visa sig framöver att underlaget minskar så glöm inte att bussen kan gå åt båda håll och att vi i kommunen styr vilken verksamhet som prioriteras ute i de olika kommundelarna.

Tillgång på möjligheter till nybyggen och utveckling brukar ge inflyttning, däremot inte nedmontering av så viktiga verksamheter som skola och annan behövlig service för unga föräldrar.

Jan Karlsson