Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Löften är till för att hållas

Nu börjar det visa sig vilka intressen som styr våra samhällen. På regeringsnivå så har vi till exempel slopat värnskatten och ni kan enkelt gissa vem som krävt det, det är i alla fall inte regeringschefen. Här i Arboga så börjar problemen hopa sig. P7 har genom flera aktiva handlingar visat att det är de svaga och behövande som ska hjälpa till att reparera den dåligt skötta ekonomin.

Först dök det upp förslag på indragen julklapp för de som har det sämst i vårt samhälle och sedan inga sommarjobb för våra ungdomar. P7 fortsätter med att i en utredning föreslå en avveckling av ungdomscoacherna som inrättats för att stödja de ungdomar som har det svårt. I samma utredning föreslås nedläggning av Medåkers skola med följd att barnen ska börja bussas in till centralorten till redan överfulla skolor i stället.

Hur kan ni sova på natten när ni i era partiprogram har sagt att ingen skola ska läggas ner ute i byarna och redan nu ha mage att komma med ett sådant förslag ? Det har ju knappast gått så lång tid att ni kan skylla på att tiderna förändrats särskilt mycket. Utredningen har heller inte högre kvalitet än att den ger inga säkra belägg för att några pengar kommer att sparas, snarare tvärt om.

Avslutningsvis så brukar man säga att ändamålet helgar medlen, men hur Vänsterpartiet kan försvara sådana här förslag är en gåta.

Jan Karlsson, socialdemokrat

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel