Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Liten klick förtroendevalda står för allt missnöje

Under hösten och vintern har det skrivits om ett oroligt skyddsombud på en kommunal arbetsplats i Mälardalen. Skyddsombudet menar att arbetsplatsen är rörig, det saknas tydliga direktiv, förekommer mobbning och chefen tar inte sitt ansvar.

Det som inte framkommer är att skyddsombudet, tillsammans med en del av arbetsgruppen under flera år har styrt sin avdelning utan respekt för kommunens eller chefens direktiv. De har frusit ut personal som försökt förändra och effektivisera arbetet. De har hållit möten med facket bakom ryggen på både kollegor och chef. De har brutit tystnadsplikt, baktalat kollegor både inför facket, andra på arbetsplatsen och även för vårdtagare. Tyvärr saknar de helt självinsikt och anser att det är de själva som behandlas illa när den nuvarande konflikten egentligen är en produkt av deras negativa handlande under ett flertal år.

Att ett skyddsombud ska ha så mycket makt på en arbetsplats att hen kan begå tjänstefel utan konsekvenser är fruktansvärt och det skapar ett stort misstroende både för skyddsombudet och för kommunal som organisation.

Om man ser på hela arbetsplatsen, där alla är kollegor oavsett vilken avdelning man är stationerad på, så är alla utom nämnda skyddsombud samt hens närmaste 2-3 kollegor glada och nöjda på sin arbetsplats och med chefen som är en tydlig och rak chef som ger tydliga direktiv och är lyhörd för sin personals önskemål på arbetsplatsen.

Som anställd är jag förskräckt över hur makten hos ett skyddsombud som saknar förtroende av större delen av personalen kan få fortsätta både sitt uppdrag samt sin anställning på arbetsplatsen. Och att läsa gång på gång hur dålig min arbetsplats är, trots att vart enda ord från detta skyddsombud är osanning för majoriteten.

Orolig medarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel