Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt Krillans bandyplan vara kvar

Jag har nyligen haft glädjen att åka skridskor på bandybanan i Köping men hörde till min förskräckelse att det pågår diskussioner om att lägga ner den. Gör inte det!

Här kan barn och vuxna åka utan att behöva trängas i ishallen där puckarna ryker och där hockey är prioriterat.

På bandybanan kan många ovana åkare pröva sina första skär utan att stressas av snabbåkare. Bandybanan är stor nog så alla får plats. Själv tog jag mina stapplande skär i helgen efter ett långt uppehåll. Upptäckte till min stora glädje att jag har kvar både balans och skaplig benstyrka - jag är 72 år.

Jag talade även med en pappa som var där och tränade med sin 10-åriga pojke och tre kompisar. Han sa ordagrant att ”det här är ett sätt för grabbarna att komma ut i friska luften och röra på sig och få dem att slita sig från sina mobiler och dataspel”.

Så nu vädjar jag till Köpings kommun: Hjälp oss som vill komma ut och känna glädje över att åka skridskor på bandybanan. Den kostnad som det innebär med skötsel och underhåll kan kommunen säkert ha råd med – eller ska det nya badhuset få alla pengar?

Eva Söderberg, Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel