Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt inte Folkets hus i Köping förfalla

Några tänkvärda påståenden när det gäller våran fina stad. 1984 blev Köping utsedd av Jan Guillou som en av Sveriges tråkigaste städer. Nu är det på gång igen , att Köping har en av Sveriges fulaste byggnader som invigdes 18 April 1970 och det är Folkets Hus.

Men så fult är väl inte vårat Folkets Hus; det byggdes på detta viset när det begav sig på 60-70 talet. Men att däremot låta fasader och omgivning förfalla gör väl att nomineringen är motiverad. Förhoppningsvis så finns det personal som ska se till att det inte växer ogräs och andra växter runt huset som inte ska vara där. Det finns en hel del som bör ses över som att ha fräscha flaggor, reparera de fem fönster som varit trasiga en längre tid, kolla upp parkeringen på baksidan med sina informationsskyltar som är nerkladdade med diverse budskap som jag inte vill skriva.

Apropå parkeringen: en dag när jag gick förbi var det en kvinna iklädd Folkets Hus uniform som klippte buskarna. Då tänkte jag att det var något på gång, men det slutade med att bara en av rabatterna vart friserad och det som vart bortklippt slängdes på tomten bredvid. Ska det vara så svårt att köra det till tippen när det finns en bil som har Folkets Hus-loggan som kan användas till detta ändamål. Så kära kommunpolitiker, gå en runda och var lite självkritiska så kanske vi slipper få en till tråkig utmärkelse för så fult är inte vårat Folkets Hus.

En Hoppfull Köpingsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel