Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lämna Crugen orörd!

Tänk om beträffande den nya infarten till Vasagymnasiet.

Det kan inte vara meningen att man drar en bilväg över en idrottsplan/grönområde. Området används idag av barn och ungdomar och förskolebarnen går ofta hit för att leka, eller ta sig till närbelägen lekplats.

Barnfamiljer har valt att bosätta sig här, mycket på grund av närheten till ett stort grönområde. En bilväg avskiljer villabebyggelsen och Crugen och försämrar den frihet det ger, att lätt ta sig till grönområdet.

Träden som vuxit upp är i så fall i riskzonen, liksom den fridlysta misteln som finns i ett av träden.

Varför har kommunen inte ordnat detta tidigare. Skolan är sextio år. Ladubacksgärdena är tillkomna senare. Man har byggt in skolan med senare tillkomna villakvarter, samt stängt av tidigare bilvägar.

Det måste finnas andra alternativ, som dessutom är mycket billigare.

• Använd befintlig väg och sätt upp snygga, permanenta trafikhinder. Placera dom på så sätt att det omöjliggör fortkörning, utan man får ta sig fram med mycket låg hastighet.

• Öppna mot Bondegatan, som är en bred, fin väg som går rakt mot gymnasiet och det nya området.

• Acceptera endast nyttotrafik och parkering för rörelsehindrade. I detta fall kan nedanstående förslag användas.

• Parkering kan ordnas vid långtidsparkeringen, alternativt vid Högskolecentrum. Det är lite drygt  200 m från gymnasiets huvudingång, till uppfarten till Högskolecentrum. Det tar knappt tre minuter att gå.

• Parkeringen vid Vasahallen kan användas. Den står tom hela dagarna, den används mest på kvällar och helger. Det är bara positivt att röra på sig. Många kanske börjar cykla för att lättare ta sig till skolan. Elever som kommer med tåg eller skolskjuts får gå till och från järnvägsstationen och den sträckan är längre än sträckan till Högskolecentrum.

EMWE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel