Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låg nivå på argumenten om KD

På ledarsidan skriver Gabriel Ehrling Perers och Reidar Carlsson svepande formuleringar med inblandning av trosuppfattningar som ger ledarskribenternas åsikter en negativ klang.

Det skiner också igenom en missunnsamhet över KD:s framgång och Ebbas presentation av sin önskan att hon vill att KD ska ta makten i Sverige. Skulle något mindre vara relevant?

En nedvärdering av en politik som lyfts fram än den som skribenterna står för.

Ebbas mod att gå emot flumpedagogiken, lyfta fram äldreomsorgen, bristerna i sjukvårdsfrågorna och vanlig hyfs i relationen mellan de som är valda till riksdagen skorrar i ledarskribenternas öron.

De svepande påståendena att USA-retoriken skulle vara ledstjärna för KD-politiken är bara ”trams” Vi behöver spelregler för livet, ta ställning i frågan om behovet av nya människor som behövs i arbetslivet för att täcka de pensionsavgångar som sker.

En formulering, som kränker oss som tror på att bibelns information om att Adam och Eva var de första människorna, är följande omdöme om att Ebba tror på ”den synnerligen ovanliga bokstavliga kristna tron till exempel att Adam och Eva var de första människorna". Jag förstår inte vad det har med KD:s politik att göra? Det är en låg nivå att ha som argument mot Ebba.

Att KD har kopplingar till Trumphs politik är nonsens.

Som de liberala ledarskribenterna framställer KD:s framgångar visar det på bristen på kunskap om vad som faktiskt står i KD:s partiprogram och Sveriges behov av att ge våra barn och ungdomar något av värde. Borttagande av spelregler och vägledning för det uppväxande släktet innebär vilsna individer, inget att sätta sin tillit till eller känna tillhörighet i ett sammanhang där jag får vara trygg.

Slutligen kan man undra över vad skribenterna menar med ”den väg Ebba Busch Thor nu tagit att leda till ändlösa konflikter med halmgubbar och perifiera vänsterfenomen” vidare-” Det blir politisk regression, precis som den politiska debatten i USA i en bedövande utsträckning präglas av frågor som rör abort, vapen och annat som man trodde var avhandlat för årtionden sedan.”

Vardagsfrågorna kommer alltid att leva kvar oavsett vad politiska ledarskribenter anser.

Tomma tunnor skramlar mest – men skriv ledare som är mer sakliga och som hör till sakfrågan. Att föra samtal med alla politiskt valda i riksdagen visar på mod att våga gå emot det som andra tar avstånd från.

Anders Olofsson

politiskt obunden, Kungsör

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel