Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kungsörs goda ekonomi blir inte trovärdig, Peterson!

Replik på svar angående Kungsörs ekonomi

Så bra, Mikael Peterson bekräftar återigen, i de vanliga vackra ordalagen, bilden av den goda ekonomin i kommunen.

Visst är det positivt att Kungsörs kommun redovisar ett bra resultat. Men som brukligt så undviker Peterson själva frågan. Det vi efterlyser är en mer nyanserad bild av ekonomin.

Den goda ekonomin blir inte trovärdig när flera verksamheter redovisar stora budgetavvikelser och dåliga resultat. Det blir heller inte trovärdigt när ni på mötet efter möte försöker driva igenom förslag på nyemission för att frigöra sparat kapital till driften. Om kommunen nu har så god ekonomi varför ska vi då börja knapra av våra sparade pengar i driften? Det gör ju såklart att vi undrar över hur det egentligen står till med ekonomin?

En annan fråga som vi har lyft är hur tillfälliga statsbidrag används? Problemet är att nödvändiga satsningar uteblir när ni samlar pengarna på hög för att sedan tala om hur bra det går, ekonomiskt. Temadagar och möten kommer inte lösa förvaltningarnas ekonomiska situation. För det krävs åtgärder, budgetkontroll och framförallt en transparent bild av ekonomin. I detta duckar Socialdemokraterna och det riskerar att bli kostsamt.

Madelene Fager och Petter Westlund,

Ledamöter för Centerpartiet i kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel