Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kraftledning känns som ett piskrapp i ansiktet

Vattenfall planerar att bygga en luftburen kraftledning mellan Himmeta, Arboga och Kungsör.

För oss boende på landet utanför Valskog är området en oas som vi använder för återhämtning och friluftsliv.

Att sätta på sig ett par grova skor och vandra ner mot naturreservatet skäret, är både rogivande och en härlig naturupplevelse. Ofta ser man häger eller till och med havsörn. Kulturlandskapet har odlats och skötts av lantbrukare i generationer. Många utländska gäster har förundrats över skönheten och naturen i området.

Att sätta upp en massa förfulande kraftledningsstolpar och skapa ett elektriskt fält i området känns helt uppåt väggarna då området är utpekat för sina höga naturvärden.

Vi kan inte bara se på och låta detta hända. Vi måste kunna säga till våra barn och barnbarn att vi gjorde allt vi kunde för att få stopp på de här galenskaperna.

Visst, vårt samhälle behöver mer och mer energi men när det finns teknik där man gräver ner ledningarna så kan det inte vara ett hållbart framtidstänk att sätta upp kraftledningsstolpar kors och tvärs. Kom på möte i Björskogsskolans matsal den 4 juni kl 16.00 och säg din mening.

Ju fler som protesterar desto bättre.

Naturvän

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel