Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Köpings svar till Svenskt Näringsliv

Svar på insändare med frågor från Svenskt Näringsliv i Bärgslagsbladet den 26 februari.

Kommunen har valt att inte privatisera och sälja ut verksamheter som står invånarna nära. Med dagens debatt och dagliga redovisningar om skattepengar som går till vinster istället för verksamhet har vi inga problem att försvara den linjen. Vi ser också hur andra kommuner tar tillbaka verksamheter de tidigare privatiserat. Senaste exemplet finns i moderatstyrda Lomma kommun.

Vi för en ständig dialog och samarbetar med företagen i kommunen. Genom företagsbesök, morgonsoffa, träffar med företagens organisationer, VIS (Västra Mälardalen i Samverkan), centrumarbete mm. Tillsammans med grannkommunerna har vi genomfört utbildning av tjänstemän för att ytterligare förbättra vår service gentemot företagen. I samband med investeringar, etableringar och expansion gör kommunen sitt bästa för att bistå. Något som också har lovordats senast från Volvo i samband med deras stora investering. De många investeringar och utbyggnationer som är på gång talar sitt tydliga språk att det är bra att driva företag i Köpings kommun. Samtidigt är vi hela tiden mottagliga för och beredda att göra förändringar och förbättringar om vi får konstruktiva synpunkter. Det är tillsammans vi kan utveckla klimat och kommun.

Antalet hushåll som 2019 erhöll försörjningsstöd minskade med nära 5% i jämförelse med tidigare år. Kostnaden för ekonomiskt bistånd har minskat med nära 11% och visar utfall i samma nivå som i början av 2000-talet. Flera projekt pågår för att öka förutsättningarna för inträde på arbetsmarknaden för bl. a utrikesfödda kvinnor och ungdomar utan fullständiga gymnasiebetyg. Mellan försörjningsstöd, jobbcenter, vuxenutbildningen och det lokala näringslivet har samarbetet och samplaneringen ökat för att motsvara arbetsgivarnas behov.

Det finns uppenbart ett behov av att kommunicera vilka insatser som dagligen görs i Köpings kommun för bl. a bättre företagsklimat, effektivare förvaltning och fler människor i arbete. Där behöver vi förbättra oss. Det är samtidigt hög tid att sträcka på ryggen och visa på allt fantastiskt som sker i Köping, såväl inom det offentliga som i det privata näringslivet, och stå upp för den stolthet, öppenhet och mångfald som präglar kommunen. Vi har inget intresse av att söka konfrontation, vårt intresse är att söka dialog och samarbete med såväl invånare som med näringslivet i kommunen. Det är ju vi alla som är Köpings kommun.

Elizabeth Salomonsson, S,

Ola Saaw, M,

Andreas Trygg, V,

Ivan Czitrom, L,

Roger Eklund, S.

Representanter för majoriteten i Köpings kommun.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel