Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Köpings damlag helt utan egna damer

Hallå Köpings Kommun och Sparbanken.

Köpings BTK meddelar att de sent omsider fått ihop ett lag som ska spela i pingisligan. Kommunen och Sparbanken betalar .

Det nya laget består av två spelare från Polen.En spelare hör hemma i Frankrike, en tjej från Litauen, en dam från Brasilien –stationerad i Europa- och en dam från Bosnien som nu bor i Oslo. Och ingen är – eller kommer vara – bosatt i Köping !

Från Köping eller ens från hela Sverige kommer ingen spelare.

Den tidigare klubbsponsorn (Mälarenergi) hoppade av på grund av bristande sponsorvärde.

Vi är många som undrar vad Köpings Kommun ser för värde i att den lokala pingisklubben flyger in olika spelare – från olika länder – för att representera Köping i pingisligan. På kommunens bekostnad.

En orsak till att den tidigare sponsorn drog sig ur torde vara att publiksiffran på lagets hemmamatcher endast i undantagsfall var högre än 10 personer.

En fråga: Har någon av er som beslutat om att stå för det ekonomiska kalaset besökt klubbens matcher, det vill säga sett vad ni lägger pengarna på ?

Många lokala föreningar med betydande ungdomsverksamhet kämpar med näbbar och klor för att hålla sig ekonomiskt flytande. För dessa känns nog kommunens sponsring av de internationella pingisdamerna som en rejäl örfil.

Stöd gärna det lokal föreningslivet , det är värdefullt. Men gör rätt!

Ping Pong

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel