Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Köping är en pärla i Mälardalen

Annons

Jag har precis kommit (tillbaka - jag vikarierade som kyrkoherde här i Köping för 5 år sedan) till den fina småstaden Köping. Jag måste säga, att jag och min hustru finner en pärla i Mälardalen!

Staden är vacker. Fina planteringar välkomnar. I solens ljus framstår den lilla staden idylliskt och välkomnar varje besökare och invånare. Kommunen har ansträngt sig för att vi ska trivas. Och vi uppskattar det mycket!

Det som gör att jag fattar pennan denna gång är stadens bemödande om dess historia. Här finns en unik verkstadshistoria, kulturellt intressanta gårdsinteriörer i en "gamla-stan"-ram som inte går av för hackor.

Det jag framförallt vill säga med denna insändare är, att det är en jättefin satsning Köpings kommun gjort för att vi ska kunna orientera oss i denna unika stadsmiljö - och trivas!

Jag vikarierar nu som gammal präst i Köpings pastorat. Kyrkan i Köping är med sina underbara tempel, församlingsgårdar, kyrkogårdsförvaltning och sin fina personal för mig - och jag hoppas för många - något att verkligen glädja sig åt! Så också stadens olika verksamheter och inte minst dess angelägenhet att ta emot besökare på ett fint sätt!

Torvald Bergwall

prost

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel