Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Köpet av Tornet – så får det ändå inte gå till

Svar till Agneta Bode angående köpet av Tornet: Sanningen kryper fram

Då har alltså en socialdemokrat och inte vem som helst, utan den före detta ordförande för kommunstyrelsen i Arboga, Agneta Bode öppet medgett att man köpt Tornet för 80 miljoner kronor för att förhindra att fler flyktingar skulle komma till Arboga. Jag har bara ett ord för detta. Makalöst! Att Agneta Bode tog på sig uppgiften att minska flyktinginvandringen till Arboga är förvisso värt ett beröm men är det verkligen så här det ska gå till? Sällan har väl orden "ändamålet helgar medlen" varit mer passande. Officiellt var förklaringen att kommunen bland annat skulle skapa ett nytt stort äldreboende. En plan som sedan visade sig inte fungera på grund av alltför stora ombyggnadsbehov.För att ge eventuella läsare av detta svar lite mer fakta så köptes först Tornet av Sturestaden men innan de tillträdde köpte Kommunfastigheter i Arboga AB fastigheten.  Så den flyktingpolitik som Agnetas parti Socialdemokraterna förde fungerade så katastrofalt dåligt att man med kommunala skattemedel, det vill säga Arbogabornas pengar, måste inhandla en fastighet för att hindra ett gigantiskt flyktingboende? Detta är ett ofattbart exempel på hur svensk flyktingpolitik fungerat. Det är också ett bra exempel på hur man från centralt regeringshåll inte alls brytt sig om vilka konsekvenser ett okontrollerat flyktingmottagande får på det kommunala planet. Agneta skriver att inga alternativ fanns än att köpa Tornet.  Hon kritiserar alltså mig när jag i KF tagit upp att man bör lära sig en läxa angående Tornet. I vilka protokoll finns det att läsa att syftet egentligen var att få färre asylsökande till Arboga? Hon tycker dessutom att det är intressant och spännande att jag framför att hela hanteringen av Tornet inte varit bra. Hon såg ju faktiskt till att stoppa en ännu större flyktingmottagande än det faktiskt blev. Jag borde alltså applådera köpet?

Jag har full respekt för Agneta Bodes handlingskraft men så här får det väl ändå inte gå till. Står socialdemokraterna i Arboga bakom Agnetas verklighetsbeskrivning i vad som låg bakom köpet av Tornet?  

Agneta Bode får gärna tycka att jag är dåligt påläst men jag kommer aldrig att acceptera att kommunala skattepengar används på det här viset.

Martin Nyqvist, Sverigedemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel