Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Komposten är en bra inkomstkälla

Linda Gårdstam på Vafab säger: ” Om man inte sköter sin kompost kan det bli utsläpp av växthusgaser från den och det vill vi undvika.”

Det är lagstridigt att straffa medborgare med stora utgifter efter misstanke om slarv.

Det är allmänt bekant att en kompost skyddar växter mot sjukdomar och ökar livskraften för allt från den lilla salladen i trädgårdslandet till dom stora träden. Och just växter bekämpar växthusgaser.

Mycket värre är ett vidrigt och brutalt kalhygge och förorening över hela länet till följd av den eviga transporten fram och tillbaka till Västerås av ”Fina Firmans” bilar för sopavhämtnings, avloppstömning m.m.

Mindre bekant är hur den enorma samlingen av matavfall i Västerås inte undviker eller ens stoppar utsläpp av växthusgaser och de sanitära problemen som följer med råttor. Alla sopor är en vara som säljs och vår plikt att överlämna kompostmaterial utgör en bra inkomst för dom involverade säljarna.

De repressiva kompostvillkoren och den påföljande progressiva ökningen av avgifter är alltså inte grundat på ett glödande kärlek till naturen utan i stället en fräck ekonomisk åtgärd av privatiseringen i profitens lagar.

Naturen själv gör sin perfekta kompost. Allt som dör utnyttjas för näring och förnyelse.

Eva

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel