Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunfullmäktige i Arboga visar sitt rätta ansikte

Tittade på Arboga Kommuns fullmäktigemöte den 24 oktober. Allt i syfte att få en bättre inblick i beslutsgången och vem som står för vad. Väldigt intressant vill jag lova, betydligt bättre än att lyssna på deras sagor i valet. Här behöver man inte lyssna speciellt många gånger förrän man vet vad respektive ledamot står för. Vid detta tillfälle så fick några ledamöter presentera sig och vad de stod för, intressant att höra centerpartistiska ordföranden i socialnämnden tala om människors lika värde som var hennes riktmärke samt KD:s Jonas Stenzelius som var inne på lite historia samt behovet av målstyrning.

Nåväl sammanträdet fortgår och så plötsligt har vi en diskussion om en liten julpeng till de som står längst ifrån möjligheten att ge sina barn en uppmuntran till jul. Två socialdemokratiska kvinnor talar sig varma för att även dom barnen ska få en julklapp till ett ynka pris av 30 000 som total kostnad för kommunen. Döm om min förvåning när Dan Avdic Karlsson, V, går upp i talarstolen och yrkar bifall till att dessa barn inte ska få något. Motivet var att Arboga är redan bättre än övriga kommuner i Västmanland så vi kan spara in dessa 30 000 när vi nu behöver spara.

Varken Dan eller centerkvinnan som sa sig stå för alla människors lika värde hittar något annat att spara 30 000 på i en hel kommun med miljoner i omsättning? De har t.ex. själva ökat kommunens kostnad med politikerarvoden på ca 300 000 per år – varför inte ta därifrån? Ja det går verkligen att hämta hem 30 000 till dessa barn på flera ställen i kommunen.

Jag lovar att inget valmöte i någon del av kommunen så klart skulle visa vad dom här olika partierna står för när det verkligen gäller. Här fick jag lära mig att varken Centern eller Vänsterpartiet värnar speciellt mycket om dom som behöver det mest. Makten är mycket viktigare. Mötet går mycket bra att i efterhand studera på kommunens hemsida så har ni svart på vitt hur resonemanget gick.

Arbogabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel