Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Kommunen kan inte ställa parkbänkar på Söder”

Arboga kommun svarar på Ullas insändare om en park på Söder i Arboga.

Hej Ulla, tack för dina frågor och synpunkter. Vi tycker det är jättekul att du uppskattar de parker som finns och har anlagts i olika delar av stadskärnan.

I stadsplaneringen görs ständiga avvägningar mellan olika behov och önskemål. För Arboga kommuns utveckling är det viktigt att kunna erbjuda attraktiva bostäder, både centralt och lite i utkanten av staden. Bostäder i de centrala delarna bidrar till en mer levande stadskärna även kvällstid och helger.

På södra sidan av ån, inom de delar som insändaren utpekar, har ingen nybyggnation skett på många år. Grönytor finns insprängda mellan tomter och inom kvarter på privat mark.

Just den yta vid Trädgårdsgatan som du hänvisar till är planlagd för bostäder. Detta ger den privata fastighetsägaren rätt att bebygga del av den nu obebyggda ytan.

Då marken är privat finns det inte heller möjlighet för kommunen att ställa upp parkbänkar på den aktuella grönytan. Däremot finns det andra bänkar utställda runt det område som nämns. Mellan vårdcentralen och Herrgårdsbron finns det också bänkar vid gränderna ner mot ån.

Anne-Marie Fredriksson, samhällsbyggnadschef, Arboga kommun

Magnus Andersson, produktionschef, Arboga kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel